Viking Trefliget fibel - Replika af fund fra Tranby

Price from
$37.69
( $30.15 )
Model: 1400202000

Viking Trefliget fibel - Replika af fund fra Tranby

Denne replika af et trefliget fibel fra den Norske by Tranby er detaljerig og yderst tro mod originalen. Trefligede fibler bruges til lukning af lette beklædningsgenstande eller som broche. Den kraftige nål på bagsiden gør det muligt at bruge denne fibel til at lukke tunge beklædningsgenstande sammen eks. en kappe.


Jelling-stilen (eller Jellinge-stilen )
Jelling-stilen er en af ​​de seks kendte nordiske kunstarter, som har hersket fra begyndelsen af ​​det 10. århundrede op til ca. 975. Denne særlige vikingetidsstil er karakteriseret ved gentagelse af menneskelige og dyrlige repræsentationer, plantemotiver (stængler og blade) og geometriske figurer. Mens de foregående Oseberg- og Borre- stilarter fremhævede dyr af ret firkantet, tæt bygning, er Jellinge-dyrene afbildet med særligt slanke, aflange, båndformede legemer.

Borre stil

Borrestilen efterfulgte Osebergstilen i løbet af det 9. århundrede og var den dominernende stil indtil midten af det 10. århundrede. Den tidlige Borre stil er karakteriseret ved dyr der griber ind i hinanden i knudemønster. Borre stilen er navngivet efter lokaliteten Borre i Oslo fjorden.

Detaljer:
- Materiale: bronze eller forsølvet
- Mål: Ø ca. 2,5 cm
- Vægt: ca. 9 g

Weight: 0,1 kg

There is no reviews yet. Be the first to write us your opinion

Add review: