Une Mjød - Fynsk Honning

$27.76
( $22.21 )
Model: WSHOP-16322

Une Mjød, 14,5%

Dette er vores rene mjød. Det er en klassisk mjød, håndbrygget på nøje udvalgte råvarer, der sammen skaber en fantastisk smagsoplevelse.

I denne Une Mjød er der brugt en blanding af lys sommerhonning og kraftig sensommerhonning hentet hos fynske biavlere. De gode honningtyper giver en sød mjød med lette blomsternoter og en let røget eftersmag af karamel og ristede nødder.

Mjøden er tappet på en lækker autentisk keramikflaske forseglet med bivoks. Udover at se godt ud, beskytter dette mjøden mod sollys, bakterier og iltning.

Vor mjød er over et år på vej inden den tappes på flaske. Efter endt gæring lagres mjøden på fad hvor smagen udvikler sig og bliver mere rund og fyldig.

Råvarerne til vores produkt er fynsk honning fra vores to udvalgte biavlere og der anvendes så vidt muligt danske økologiske urter.

Den fynske honning hører til blandt verdens bedste. En vestfynsk biavler vandt i 2017 verdensmesterskabet, og en del af honningen brugt i denne mjød kommer fra samme område, hvor vinderhonningen er indsamlet.

Denne klassiske mjød serveres ved stuetemperatur til grillmad, stege, retter med svinekød, ost og røget fisk. Denne mjød bør serveres i stue temperatur og ikke under 15 grader, da den ellers mister for mange smags nuancer.

Une Mjøds brygmester ønsker god fornøjelse med denne håndbryggede nydelse.

 

I det lille bryggeri Une Mjød på Nordfyn brygger vi selv mjøden på gammeldags maner, fra bunden og uden brug af kemi i mjøden, trykfiltre eller andre genveje.

Une mjøds princip er naturlighed, tid og gode råvarer.

Ved at fravælge filtreringen og klaring med kemi fremstår vores mjød ikke altid helt klar som andre kommercielt producerede mjød. Til gengæld bevares honningens sunde bidro og mjødens fulde smag. 

Vi tilsætter heller ikke alkohol til mjøden. Alkoholprocenten i Une Mjød fremkommer naturligt ved gærens omdannelse af honningens sukker til alkohol. Derfor tager vi os god tid til gæringsprocessen, der typisk tager mellem 2-3 måneder inden den er færdig.

Hos Une Mjød står vi selv for hele processen, fra udvælgelsen af honning, bær og urter, over gæring og lagring til tapning og forsegling af den mjød vi har kælet for på bedst mulige måde. Derfor står vi 100% inden for vort produkt.  

Følg Une Mjød her: https://www.facebook.com/Une-Mj%C3%B8d-2855263044699011/

Weight: 3,4
15/05/2020

Det her er helt klart den bedste mjød, man overhovedet kan få.

18/12/2020

Super lækker mjød, Une mjød er helt klart mit foretrukne mærke!

Add review: