Æblemjød med Mjødurt - Snoremark

$27.18
( $21.74 )
Model: WSHOP-16337-V1

Snoremarks æblemjød er brygget af danske æbler, dansk honning og urter fundet i naturen ved den gamle gård nord for Roskilde og langs strandende ved Roskilde Fjord. Mjøden har en mere kompleks smag end traditionel mjød brygget på vand og honning, og har vundet flere priser for bedste mjød.

Snoremark  æblemjød findes i fem forskellige varianter. Nogle er gode som dessertvin eller med ost, andre egner sig godt til kød- eller fiskeretter, eller som velkomstdrink.

En unik mjød til ost eller aperitif, i stil med cremet sherry, men produceret på rene nordiske produkter: økologisk æblemost, honning og mjødurt. Denne mjød er gæret sammen med planten mjødurt, der er en let bitterplante med en mandelagtig aroma. Vinen har været fadlagret på friske egetræsfade.

Smag:
Kompleks syrlig-sød og let bitter med stor smagsfylde bl.a. fra garvesyre fra træfadet. Nydes afkølet ca 14 grader. Ca. 12-14 glas pr. flaske.

Holdbarhed efter åbning:
5-6- måneder i køleskab.

Nettovægt: 500 gram = 500 ml
Kolli str.: 8 * 0,5 liter pr. karton
Ean stregkode: 5712504012049

Mjødurt:
Siden vikingetiden har mjødurt været den klassiske smagsgiver til mjød. Urterne i Snoremarks æblemjød plukkes på gårdens naturarealer. Blomsterne har en sødlig aromatiosk duft, der i tørret form kan bruges som the. Den er god mod både diarré, halsbrand, urolige nerver og dårlig søvn. Planten har også helende egenskaber og kan bruges på sår og ømme steder. Et studie har sågar påvist, at den har en effekt i behandlingen af tidlige stadier af livmoderhalskræft. Mjødurt har et højt indhold af salicinsyre, som er det smertestillende stof der bruges i aspirin. Det kan være forklaringen på, at man ifølge de gamle overleveringer ikke fik tømmermænd, af at drikke mjød. Det er dog ikke afprøvet på Snoremark’s variant.

Æblet:
Topaz, som bruges i brygningen, er udviklet i 1984 i Tjekkiet. Det lykkedes at fremavle et robust træ, der sætter godt uden brug af sprøjtemidler og kunstgødning, og derfor egner sig godt til økologisk dyrkning. De syrlige aromatiske æbler modner sent og får saft og kraft fra både sensommer og efterår.

Bierne:
Æbletræerne på Snoremark er helt afhængige af biernes bestøvning for at kunne sætte frugt, og vi er selvfølgelig afhængige af biernes honning til vores mjød.

Weight: 1,5 kg

There is no reviews yet. Be the first to write us your opinion

Add review: