Mjødrom - Cubansk rom med finish fra mjødfad

$70.01
( $56.01 )
By: 1423
Model: Mjodrom-1

Cubansk rom skabes generelt ved at presse høstede sukkerrør for at udvinde guarapo (sukkervæske); disse koges derefter for at skabe melasse og sukker. Melassen kombineres med vand og gær i tanke for at gære; næste skridt er at destillere den gærede væske (vino de caña) i kobberbeklædte søjler. Den kondenserede væske (aguardiente) placeres derefter typisk i amerikanske hvide egetræsfade til lagring. Et unikt krav til det cubanske produkt er, at rommen skal tilbringe mindst to år på fad, før den kan filtreres gennem trækul. Cubanske rommestre, kendt som 'maestros roneros', blander derefter de filtrerede rom sammen.

1423 har til Mjødrom valgt en cubansk rom, der har lagret på egefad i 5 år. 
Den cubanske rom har derefter haft fornøjelsen at ligge i 5 måneder på et 135 liters egefad i Ringe og efterlagre. Her bliver det spændende: Egefadet var kun brugt én gang forud - nemlig til mjød. Der er aldrig prøvet før at efterlagre i mjødnoter. Mjødrom er således en verdensnyhed! 

Resultatet er en mørk rom med duft af gummi og træ og noter af mørke frugter - så som ribs og brombær. Også smagen er mørk; den lægger ud med gummi, læder og tobak, for siden at udvikle sig til frugt & mjødens sødme.

Mjødrom har så meget at byde smagssanserne, at den uden tvivl bør nydes helt ren, gerne stuetempereret.

24/02/2022

En Rom der har lagret på mjødfade. Den var jeg nød til at smage. Den har en fin næse, lidt for sprittet men bredde i smagen med eg og rørsukker, chokolade og så lidt diskret honning. Når man ilter den i munden får, man en mere fyldestgørende oplevelse hvor man fornemmer mjødfadet. Her kommer den mere til sin ret. Da dette er en “firstmover” synes jeg pris og produkt følges ad. Jeg kunne ønske mere dominans på honning/mjød noterne næste gang. :-)

Add review: