Lorica Segmentata, krop beskyttelse, Type Kalkriese

$319.84
( $255.87 )
Model: 1023100346

Lorica Segmentata, Type Kalkriese

Meget autentisk rekonstruktion af den romerske rustning Lorica Segmentata, type Kalkriese.

Lorica Segmentata har været brugt af den romerske hær i mere end 200 år. De tidligste fund var i Kalkriese, Tyskland, og menes at komme fra år 9 e.Kr.

Kalkriese er det formodede sted for slaget ved Teutoburg skov.
I modsætning til senere versioner, f.eks. fra Newstead, kan rusterne fra Corbridge og Kalkriese justeres i størrelse.

Vores replika er passende med en brystomkreds på 116 cm til 120 cm. Selvfølgelig skal den endelige brystomkreds altid måles med alt polstret tøj.

Materiale: ca. 1,3 mm stål, messing og læder


Detaljer:

Størrelse: montering med en brystomkreds fra 116 cm til 120 cm
Vægt: ca. 9,7 cm

Lōrīca segmentāta (segmenterede plader) var en type lamineret eller laminar rustning (metalstrimler formet til cirkulære bånd). Det latinske navn blev første gang brugt i det 16. århundrede (den gamle form er ukendt, selv om det er muligt, at romerne omtalte panseret som "lorica laminata"). Rustning selv bestod af brede metalliske strimler ("omkreds hoops") fastgjort til interne læder stropper. Pladerne af lorica segmentata rustning var blødt jern indeni og (nogle i det mindste) var mildt stål på ydersiden. Dette var en bevidst handling, kaldet sag hærdning, og udføres ved at berige overflade jern med kulstof fra organiske materialer pakket tæt omkring stykket, som derefter opvarmes i en smedje. Strimlerne var arrangeret vandret på kroppen, overlappende nedad, og de omringede torsoen i to halvdele og blev fastgjort foran og bagpå. Overkroppen og skuldrene var beskyttet af yderligere strimler ("skulderbeskyttere") og bryst- og bagplader. Formen af rustningen gjorde det muligt at opbevare den meget kompakt, da det var muligt at opdele den i fire sektioner. De monteringer, der lukkede de forskellige pladesektioner sammen (spænder, lobate hængsler, hængslede stropper, slips-kroge, slips-ringe osv.) var imidlertid lavet af messing. Men i senere varianter fra omkring 75-80 a.D., blev fastgørelserne af rustningen forenklet. Bronze hængsler blev fjernet til fordel for simple nitter, bælte lukninger udnyttet små kroge, og de laveste to bælte plader blev erstattet af en bred plade.

Weight: 11 kg

There is no reviews yet. Be the first to write us your opinion

Add review: