Nålebindingsnål, Ben

$5.24
( $4.19 )
Model: 1423091600

Nålebindingsnål af dyreknogle til nålebinding

Denne robuste strikning / synål fra dyrebenet er primært designet til Nålebinding, en teknik også kendt som knudfri net eller enkelt nål strikning. Denne særlige nål adskiller sig fra moderne strikkepinde, fordi den har et gevindøje. Det er også forskelligt fra nutidens synåle, da det er væsentligt større og har en stump spids for at forhindre ved et uheld at opdele uldgarnet.

Denne Nålebindingsnål er ideel til at lave dine egne stykker historisk tøj som hatte eller vanter.

De ældste fund er dateret tilbage til stenalderen. Nålebinding er derfor væsentligt ældre end strikning eller hækling og menes således at være forløberen for moderne håndarbejde. Da yderligere fragmenter af den slags dateres frem til den tidlige middelalder, er det for eksempel muligt at rekonstruere tekstiler fra antikken eller vikingetiden.

I modsætning til strikning kræver Nålebinding kun en enkelt nål.

Fordelen ved denne teknik ligger i, at garnet ikke vil optrævle på grund af den måde, sløjferne er sammenflettede - næsten knyttede - med hinanden. Nålebinding består også af en række ikke-kontinuerlige længder af tråd, hvilket er en fantastisk måde at bruge rester af rester af garn på. Derudover er det endelige resultat et ret robust, tæt stof.

Denne knoglenål kan også bruges som en stor synål, dog udelukkende til håndstrikkede værker med elastisk garn, da den afrundede spids ellers næppe vil gennembore gennem materialet, og nålen vil efterlade huller i stoffet på grund af dens størrelse.


Materiale: dyreben 

 

Detaljer:

Længde: ca. 8,5 cm

Velegnet til mange tidsaldre: Stenalder, antikken, den tidlige middelalder

Weight: 0,05 kg

There is no reviews yet. Be the first to write us your opinion

Add review: