Glavendrup Mjød - Une Mjød

170,00 DKK
( 136,00 DKK )
Model/varenr.: WSHOP-16341-V1

Glavendrup Mjød, 14,9%

Glavendrup mjøden er brygget med det årlige vikingemarked ved Glavendrupstenen i tankerne. Det er en halvtør, smagfuld, kraftig mjød som vi forestiller os at vikingerne ville kunne lide den.

Denne mjød er brygget på god fynsk sommerhonning, urter og tørret frugt. Duften og det første smagsindtryk er fyldt med urter, især brændenælden giver en god syrlig balance til den søde honning. I eftersmagen rundes mjøden af med noter af tørret frugt og nødder.

Mjøden er tappet på en lækker autentisk keramikflaske forseglet med bivoks. Udover at se godt ud, beskytter dette mjøden mod sollys, bakterier og iltning.

Vores mjød er over et år på vej inden den tappes på flaske. Efter endt gæring lagres mjøden på fad hvor smagen udvikler sig og bliver mere rund og fyldig.

Råvarerne til dette produkt er fynsk honning fra den ene af vores to udvalgte biavlere og der er så vidt muligt anvendt danske økologiske urter.

Denne mjød er særdeles velegnet til at nyde i godt selskab rundt om bålet, men er også lækker at servere til grillmad, stege, smagfulde retter med svinekød og ost. Denne mjød bør serveres i stuetemperatur og ikke under 15 grader, da den ellers mister for mange smagsnuancer.

Une Mjøds brygmester ønsker god fornøjelse med denne historisk inspirerede, håndbryggede nydelse.

 

* I det lille bryggeri Une Mjød på Nordfyn brygger vi selv mjøden på gammeldags maner, fra bunden og uden brug af kemi i mjøden, trykfiltre eller andre genveje.

Une mjøds princip er naturlighed, tid og gode råvarer.

Ved at fravælge filtreringen og klaring med kemi fremstår vores mjød ikke altid helt klar som andre kommercielt producerede mjød. Til gengæld bevares honningens sunde bidro og mjødens fulde smag. 

Vi tilsætter heller ikke alkohol til mjøden. Alkoholprocenten i Une Mjød fremkommer naturligt ved gærens omdannelse af honningens sukker til alkohol. Derfor tager vi os god tid til gæringsprocessen, der typisk tager mellem 2-3 måneder inden den er færdig.

Hos Une Mjød står vi selv for hele processen, fra udvælgelsen af honning, bær og urter, over gæring og lagring til tapning og forsegling af den mjød vi har kælet for på bedst mulige måde. Derfor står vi 100% inden for vores produkt.  

Vægt: 3,4

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse: