Mørk Mjød

145,00 DKK
( 116,00 DKK )
Model/varenr.: WSHOP-1

Hvis vikinger lavede portvin...

MØRK MJØD MED 10 % ALC. VOL.

Mørk mjød er mjødladens alternativ til en portvin eller sherry. Den er lavet på kraftig skovhonning.

Mørk Mjød var vikingernes mjød.
Mørk Mjød er den af vore mjød, der kommer tættest på vikingernes mjød. Den mest tilgængelige honning i Vikingetiden vil have været skovhonning (2/3-dele af Danmark  var dækket af skov i Vikingetiden). Man ved, at vikingerne smeltede honning og voks fra hinanden ved 43 grader celsius. Varmeprocessen forstærker honningens sødme samt giver mjøden en karakteristisk, gylden ravfarve og en karamelliseret eftersmag.

Så når vi i Mjødladen laver den Mørke Mjød, varmebehandler vi også skovhonningen op til 43° C inden brygstart - netop for at få den karamelliserede eftersmag og den smukke, gyldne farve.

Mørk Mjød serveres ved stuetemperatur - og er man til de søde nuancer, er det også Mørk Mjød man bruger, når der skal skænkes en half and half, halv pilsner og halv mjød

Mjødcoktail med Mørk Mjød

 

Den sorte ridder

- By Siri Jensen

4 cl Rye Whiskey ( i dette tilfælde Old Overholt Rye - vælg gerne en rye i den sødere ende. En Canadian whiskey bør også kunne bruges)
2 cl Mørk Mjød
8 cl Cola
Is

Drinken bygges over is i et lowballglas

 

 

Vægt: 1,5 kg
17/07/2020

Smager så valkyrierne synger, en fin enkelt mjødsmag med kraftog sødme der harmonerer bed den naturlige bitterhed. Har drukket adskillige litter mjød fra diverse procenter og må sige at det eneste minus er at jeg ikke har fået den siden sidste vikingemarked. Klart Danmarks førende mjødproducent!

25/08/2020

En super super god Mjød. Skulle man blive afhængig af noget (og dette ikke kunne være anderledes) blev jeg det nok af denne☺️

05/11/2020

Denne MJØD går til alt; i klejnedej (giver fantastisk smag og sprødhed), nydes lun eller afkølet alt efter smag, i en glase til eks skinke, i æblegløggen eller hvad end du ka tænke dig. Mulighederne er mange og kun fantasien sætter grænser.

29/11/2020

Den variant som vi herhjemme, varmt anbefaler alle at smage. dette er vores fælles favorit variant og den som vi ønsker at udskænke ved et kommende håndfæstnings retual. Den går virkelig godt til alt og i alt.

23/12/2020

Den bedste mjød, jeg nogensinde har smagt!

15/05/2022

Gudedrik som er Valhal værdigt! ????

Tilføj anmeldelse: