Normannermjød - Æblemjød

145,00 DKK
( 116,00 DKK )
Model/varenr.: WSHOP-10-V1

Frisk og syrlig

NORMANNERMJØD MED 6 % ALC.VOL

Der er en grund til at Mjødladens Normannermjød er populær blandt vores kunder: Den er god.
Friskpresset æblemost føres gennem samme brygproces som Mjødladens mjød - op til ca 6% alc.vol, og så har vi en syrlig vin med søde noter, som vi sidenhen blander op med friskbrygget Lager Mjød på ca. 6% alc.vol. Det blandede bryg gærer herefter videre til 6 % alc.vol. Resultat: En af vores mest populære mjødvarianter.

Normannermjød er i virkeligheden en bjórr. Min 51% af startsukkerindholdet skal stamme fra honning, hvis produktet skal klassificeres som mjød; i Normannermjøden ligger tallet på knap 50%. Bjórr er en blanding af mjød og frugtvine.

Normannermjød har en frisk og syrlig smag af æble kombineret med honningens sødme - et perfekt valg til en iskold sommerdrik. Mjøden er også særdeles velegnet som kødglasering  - og smagen af honning og æble anes også efter en tur på grillen!

 
Mjødcocktails:

Vinland Old Fashioned

- By Jacob Elbæk
 
6 cl Kentucky straight bourbon whiskey
6-8 cl Mjødladen Normanner Mjød (alt efter hvor fremtrædende man ønsker at whiskyen skal være)
2 dash Peychaud's Bitters
Is.
(Ønsker man cocktailen sødere kan op til 2,5 cl sukkersirup tilsættes)

Whiskey, mjød og Pechaud's Bitters (og evt. sukkersirup) shakes med is og straines i et afkølet coupeglas el. en champagnefløjte. Pynt evt. med et par dessertkirsebær på en tandstik eller en skive tørret æble.

En fløjlsblød aromatisk whiskey cocktail med sprøde æblenoter. Vil man have den som en mere traditionel old fashioned, kan den mixes over is i et old fashioned eller double rocks glas, men personligt synes jeg at samspillet mellem whiskey og mjød fungerer bedst hvis den shakes.

Velegnet til gode stunder, i stille eftertænksomhed eller fortrolig samtale, foran pejsen i en blød lænestol.


..........

 

Viking Stone Fence

- By Jacob Elbæk

6 cl rye whiskey (i dette tilfælde Old Overholt Rye, vælg gerne en rye i den lidt sødere ende. En canadian whiskey bør også kunne bruges)
12 cl Mjødladen Normanner Mjød (man kan nøjes med 10 cl - og derved mere danskvand - hvis man ønsker en lidt lettere, både hvad angår alkohol og intensitet, cocktail)
1 dash Angostura Bitters (ikke et must, men det runder cocktailen af på fabelagtig vis)
Neutral Danskvand
Is


Mix rye whiskey, mjød og Angustura Bitters i et highball el. collins glas med is, rør indtil glasset begynder at føles koldt. Top af med danskvand.

Hvad får man ift. en traditionel stone fence med cider? En skarpere æblesmag samt mjødens honningbase og let vinøse toner. Hvor en traditionel stone fence, af mange (herunder undertegnede) beskrives som ”smagen af efterår”, så smager en viking stone fence til sammenligning som sensommerens sidste lune dage.

Velegnet til mad (primært grillmad) og som aperitif/velkomstdrink, Kan nemt skaleres op til kande størrelse, så længe man tilsætter nok is til at isen ikke smelter for hurtigt og udvander cocktailen.
Vægt: 1,5 kg
21/12/2019

En meget velsmagende mjød. En fantastisk blanding af æble og honning. Kan helt klart anbefales

27/05/2020

bedste mjød du kan få til alle sæsoner

23/03/2021

Ja det smager jo så helt forfærdeligt. Jeg synes helt klart du IKKE skal købe denne mjød... Og slet ikke blande den med gin! Nej lad du endelig være med det, så skal JEG nok hjælpe Mjødladen med at komme af med al deres Normannermjød, så ingen andre kommer til skade

04/11/2021

Jeg laver normalt aldrig anmeldelser, men denne mjød er saftsusme det vær! Sød, lækker og alt derimellem. Den får så mange stjerner at Etta Cameron ikke kan følge med!

26/03/2022

Helt fantastisk service og udelukkende lækre produkter!

03/03/2023

Enormt velsmagende for en, netop ret kræsen person. Perfekt mix af sødme og syrlighed, med en virkelig god smag. Blev præsenteret for smagen i dag, af en sælger i Farsø, der præsenterede mig for jeres lækre varianter, og er jeg da godt taknemmelig for :)

22/07/2023

Smager virkelig godt og har en god æble smag!

13/12/2023

AAAAAAAAUUUUUGGGAAAAA!! den er god!! Lillemor var helt oppe og kører, der var vi sgu nogen der fik noget steg på gafflen Tak for en god onsdag

Tilføj anmeldelse: