Skovriddermjød
Muldfyldt løvskov på flaske...
SKOVRIDDERMJØD MED 10,5% ALC.VOL
Skovmærke er naturens marcipan-urt. Tag en tur i en muldfyldt løvfuld skov i april/maj - i skovbunden finder du den 15-20 cm høje urt med de karakteristiske hvide blomster.
Når man tygger en skovmærke, smager den af marcipan. Og dén oplevelse er ført med over i Mjødladens Skovriddermjød, der er en kryddermjød brygget på dansk forårshonning og : Skovmærke.
Læs mere om Skovmærke her:
https://geografiskhave.dk/skovmaerke/
Skovriddermjøden er - bogstavligt talt - Mjødladens grønneste mjød. Det er udelukkende skovmærke, der giver den karakteristiske farve; mjøden består udelukkende af forårshonning, vand, gær og skovmærke. Bland den halvt-om-halvt med Sprite og du har en sommerdrik, der smager umiskendeligt som en Champagnebrus-is.
Mjødcocktails:
Ud i det grønne
- By Jakob Elbæk
6 cl Mjødladens Skovriddermjød
6 cl fransk dry vermouth (man går aldrig fejl med Dolin)
2 dash absint
Is
Mix mjød, vermouth og absint over is i et old fashioned el. double rocks glas. Rør, til glasset føles koldt. Pynt evt. med frisk citronmelisse.
En kompleks, sød & herbal cocktail, som leder tankerne hen på mellemøstligt bagværk. Skovmærker, anis og malurt, med en honning- og marcipanagtig basisnote, hensætter en til en lun forårsdag i en fynsk bøgeskov.
Perfekt til kransekagen nytårsaften eller til et fad med julekonfekt.
..........
Den Sorte Ridder
- By Siri Jensen
4 cl rye whiskey (i dette tilfælde Old Overholt Rye, vælg gerne en rye i den lidt sødere ende. En canadian whiskey bør også kunne bruges)
2 cl Mørk Mjød
1 cl Skovriddermjød
8 cl Cola
Byg i lowballglas over is.
Fantastisk drik som vi har serveret for vores familie og venner i sommervarmen 3cl af gudedrikken fyldt op med Steven up og isterninger, fantastisk
Den smager så godt, og den ligger og slås med kirsebærmjøden om hvem der er bedst.